Hoe kies je de school die bij je past? Deel 1: keuzestress

geplaatst in: Geen categorie | 0

Ik draaide me om en zei ‘volgens mij kom ik je nu voor de derde keer tegen‘. We liepen elkaar net voorbij, zij een moeder op een informatiemarkt en ik een mystery guest om te kijken hoe een bepaalde school zich presenteerde. Ze keek me een beetje verbaasd aan. Ik noemde op dat ik haar nu op drie scholenmarkten had gezien, twee daarvan met haar dochter. Haar dochter was op dit moment ergens blijven hangen in het gebouw, bleek later. Ja, zei ze; en dan zijn we vorig jaar, toen ze in groep 7 zat ook nog bij drie scholenmarkten geweest. Het is lastig om een keuze te maken. 

Ze hoorde wat ik deed met betrekking tot de uitstraling van scholen en dat ik voor ongeveer 10 middelbare scholen in de regio gewerkt heb. Ze riep blij uit; oh, dan kun jij me goed adviseren! Welke school past het beste bij mijn dochter? Behulpzaam als ik ben vroeg ik: Wat is het karakter van je kind? Ze vertelde: Ze is nogal timide en heel slim. We praatten wat over kenmerken van scholen, over hoe ze de bezoeken had ervaren, maar ik kon haar niet helpen. Net als jullie nu waarschijnlijk, ervoer ik het toen als een anti-climax. En het laat me niet meer los; hoe maak je de beste keuze? Dat wordt mijn zoektocht die ik op allerlei wijze ga delen. En ik profiteer graag van jullie kennis en ervaringen. Tips en reacties zijn welkom via contact@binnenbereik.com.

 

p.s. voor de goede lezer, deze ontmoeting vond plaats aan het einde van de avond, toen ik me als mystery guest bekend kon maken ?.