Trots in het Onderwijs

Als ik kijk naar de uitstraling van scholen, dan draait het altijd om trots. Trotse docenten helpen een school om een zo mooi mogelijke omgeving te zijn voor kinderen, opdat deze kinderen zich kunnen ontwikkelen tot de mensen die ze kunnen en willen zijn. Trotse docenten zijn bezielde hardwerkende mensen die de rust en ruimte ervaren om de leerling te zien staan, om hem/haar te begeleiden in de eerste stappen naar een waardevol volwassen leven. Een leven waar deze kinderen op hun beurt weer trots op kunnen zijn.

We leven in een tijd waarin die rust, ruimte, en trots in het onderwijs onder druk staat. Ik zoek de pracht die er is in een school en zet daar een schijnwerper op. Omdat je de vruchten van al dat harde werken soms moet zien. Omdat je dan de dankbaarheid voelt. Trots werkt als een motor om iedere dag weer van betekenis te zijn. En het maakt de uitstraling van je school zo aantrekkelijk dat leerlingen ervoor kiezen door jou geïnspireerd te worden.


Over Christine Mallon

Ik heb een gedragswetenschap gestudeerd, ben afgestudeerd in voorlichting en communicatie en heb korte tijd gewerkt als onderzoeker. Mijn verdere loopbaan was in de positionering, marketing, communicatie en (programma)management. Van voorlichter bij postbus 51 (RVD, ministerie van Algemene Zaken), via het ministerie van Financiën als coördinator bedrijfs- en publieksvoorlichter en communicatieadviseur tot manager communicatie en zichtbaarheid & MT lid bij het Apostolisch Genootschap (religieus-humanisme). Naast mijn werk heb ik mij jarenlang ingezet als geestelijk verzorger; pastoraal medewerker en priester. Kortom; ik weet wat mensen bezielt en kan daar uitdrukking aan geven. De afgelopen jaren doe ik dat in het onderwijs, als partner en senior communicatiestrateeg bij Binnen Bereik.