Vaak doen docenten van een middelbare school de communicatie over de school ‘er even bij’. Dan is het handig dat een docent LO bijv., die gevraagd wordt de externe communicatie over de school te doen, wat kneepjes van het communicatievak meekrijgt. Binnen Bereik heeft daarvoor 3 workshops op de plank liggen, los te bezoeken of als serie on-the-job.

 

Positionering

Welk verhaal vertel je over de school? Het is bij tijd en wijle goed om er eens bij stil te staan wat je doet, waarom je het doet en hoe je het doet en dat te vatten in een pakkend verhaal met elementen die jouw docenten, ouders en leerlingen belangrijk zullen vinden.

meer informatie workshop Positionering


Leerlingwerving

De run op de leerling ‘dat doet een school niet’ is de gangbare opvatting. Een leerling van groep 8 en zijn of haar ouders moeten echter wel tot een goede keuze kunnen komen. Dus is het handig om een helder beeld te schetsen van wat jouw school werkelijk is, wat je kan verwachten en dit beeldĀ vervolgens via de juiste kanalen bij die nieuwe leerling te krijgen, waar jouw school nou zo goed bij past.

meer informatie workshop Leerlingwerving


(free)Publicity

Er gebeurt van alles op school wat de moeite waard is om te lezen door leerlingen, ouders, opa’s en oma’s, de buurt, noem maar op. Natuurlijk is er helemaal geen tijd om dat allemaal te pakken in een mooi verhaal, foto’s erbij en dan te verspreiden via social media of persberichten. Dus hoe ga je hier nu het beste mee om?

meer informatie workshop (free)Publicity